Saturday, May 4, 2013

Demam #PRU13

assalamualaikum w.b.t

tadi tengah scroll timeline facebook tetibe ternampak satu cerita yang sangat buat aku terpesona . cewahh . haha . takdelah . so kali ni cume nak share cerita ini jehh . semoga ambik manfaat dari cerita ini . pastu jangan lupe COMMENT and LIKE ye ? hehe . 

Tadi lepas solat Jumaat, ada buat solat hajat. Tok Imam buat pengumuman yang solat hajat ni untuk mendoakan kemenangan parti yang memperjuangkan Islam dan pemimpin yang mampu membawa kesejahteraan dunia dan akhirat sempena PRU13 Ahad ni.

Hampir separuh jemaah masjid yg bangun keluar. Aku sempat tegur sorang pakcik ni....

Aku: Jom. Solat hajat sekali.

Pakcik: Buat apa? Hangpa buat semayang hajat dgn doa utk parti hangpa ja?

Aku: Aik.. Tok Imam tak sebut pun nama parti tadi.

Pakcik: Dah kata nak doa untuk kemenangan parti yg perjuangkan Islam. Parti mana lg kalau bukan PAS.

Aku: Pakcik ni BN ka?

Pakcik: Ha.. Awat?

Aku: BN tak perjuangkan Islam ka?

Pakcik: Err.. emmm.. Kbai.

sumber : JKKK Fan Club


okay dah habis bace ? okay sekarang cuba usha video ni pulak . ini bukan aku nak pengaruh korang sokong mane2 parti tapi cuba bagi seminit dua cuba dengar pendapat dari ustaz ni . please :) terima kasih 

tekan link ni sebab video takleh transfer ke blog ni ----> JKKK Fan Club


p/s : #IniKalilah #Kita #Ubah


ni ade pantun sikit . terimalah .cewahh
"Hujan pergi,keluar matahari,
Rakyat semua mari bersatu hati, 56 tahun bukan 56 hari, Apa salah kasi tukar satu kali"

p/s : Tak undi PAS. Takpa. Tapi kenapa nak hina PAS? Kenapa nak hina Nik Aziz? Kau satu juzuk pun tak hafal nak kutuk ulama yg dah hafal 30juzuk. .

6 comments:

  1. Gambar eifel tower tu sungguh cantik..pndai hangpa cari na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jumpe kat facebook sape tah . haha , kat tumblr ade bnyak kowt .

      Delete
  2. pas di serata dunia. in sya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah pas menang . amin amin amin

      Delete
  3. Politic everywhere =,=

    PPT weh~~

    ReplyDelete

Ya Allah , Semoga Pemilik Blog Ini Cemerlang Dunia Dan Akhirat . Amin .